top of page
1347.jpg

KONUT ASANSÖRLERİ

Elektrik gücüyle işleyen çeşitli büyüklük ve güçlerde olan çok geniş kullanım alanı bulan makinalardır. Bunların sayesinde 90-95 katlı, hatta daha yüksek binaların en üst katlarına kadar kısa bir süre içinde çıkılabilmektedir. Bu elektrikli asansörlerin mekanizması oldukça basittir. Hesaplar ve uygulamalar sonucu çapı ve mukavemeti tesbit edilmiş bir çelik halatın ucunun biri asansör odasının tavanına, bir ucu da karşı ağırlık adı verilen bir demirden ağırlığa bağlanmaktadır. Çelik halat, boşluğun tepesinde bir takım makaralardan meydana gelen bir palanga sistemi içinden dolaşır. Bunun ağırlığı aşağı-yukarı asansör odacığının ağırlığı kadardır. Karşı ağırlık sayesinde, motora binen yük hafifler. Karşı ağırlık ile asansör hemen hemen dengede durur.

YÜRÜYEN MERDİVENLERİ

Yürüyen merdivenler, kalabalık insan topluluklarının bulunduğu hava limanları, otogarlar, üst geçitler, sergi salonları, istasyonlar gibi yerlerde insan akışını sağlayan hareketli merdiven olarak tanımlanabilir.

yuruyen-merdiven.jpg
unnamed (1).jpg

MAKİNA DAİRESİZ ASANSÖR

Makine Dairesiz Asansör Nedir ? Tahrik motoru asansör boşluğuna veya kabin üzerine monte edilebilen, bir asansör makine dairesine ihtiyaç duymayan asansör tipine denir

ÜRÜNLERİMİZ: Ekip
1poly-v-lift-driver.png

PANORAMİK ASANSÖRLERİ

Panoramik asansörün en büyük özelliği yan ve arka cephelerinin tamamen camdan üretilmesidir. Cazip tasarımları, müşteri beklentilerini ve kullanıcıların kullanım keyfini eşsiz bir şekilde birleştiren özel bir çözümdür. Görsellik açısından asansör tasarımından elde edebileceğinizin en iyisidir.

MONŞARJ ASANSÖRLERİ

Monşarj, dilimize Fransızcadan “monte-charge” kelimesinden girmiştir. Servis asansörü anlamına gelmektedir. Servis asansörleri ağırlıklı olarak yemek servisleri ve büyük mutfaklarda kullanıldığı için yemek asansörü diye adlandırılmıştır.

unnamed.png
219_hidrolik_asansorler_oyunu_bozdu.jpg

HİDROLİK ASANSÖR

Hidrolik asansörler, sıvı basıncı ile çalışmaktadır. Odacık, kalın bir piston üzerine oturtulmuştur. Piston kolu, binanın yüksekliği kadar yerin altına sokulmuş bir silindirin içine girer. Silindire güçlü pompalarla sıvı gönderilir ve piston yukarı doğru yükselmeye başlar. Asansör aşağıya indirilmek istendiğinde piston üzerindeki sıvı basıncı azaltılır. Hidrolik asansörler, pek yüksek binalarda kullanılmamaktadır. Elektrik gücü ile işleyen asansörlerin gelişmesiyle bunlar önemini kaybetmiştir.

ÜRÜNLERİMİZ: Ekip
sedye_810x1125.jpg

SEDYE ASANSÖRLERİ

Sağlık tesislerinde kullanılan, hastaları sedye ile taşımak amaçlı tasarlanmış asansörlerdir. Kapasiteleri 1600 Kg, 2000 Kg, 2500 Kg aralıklarında seçilebilir. Kabin dizaynı ve aydınlatmada hedef, hastaların içinde bulunduğu psikolojiyi iyileştirmek ve hijyenik özelliklere uygun bir mekan tesis etmektir. Asansör kullanımında sedye veya tekerlikli sandalye ile kabine giriş ve çıkışlarda sorun yaşanmaması ve konforlu seyir için, katta duruş seviyelerinin ayarı hassas bir şekilde yapılabilmelidir. Askılı sistemlerde VVVF frekans kontrollü kademesiz hız kontrolü, hidroliklerde elektronik kontrollü valfler ile konforlu seyir sağlanmalıdır.

ENGELLİ PLATFORMU

Tekerlekli Sandalyeniz ile Merdivenleri İnip Çıkabileceğiniz Asansör Sistemleridir.
Dönerli, Kavisli veya Düz Tip Merdivenlerde; İç veya Dış alanlarda güvenle kullanabilirsiniz.
Gerektiğinde asansörümüzü başka bir yere monte edebilir, sağ veya sol taraftan çalıştırabilirsiniz. Tamamen farklı bir proje için asansörü taşıyacaksanız sadece rayı değiştirmeniz yeterli olabilir; ana taşıyıcı üniteyi değiştirmeniz gerekmeyebilir.
Engelli merdiven asansörleri İtalyan dizaynı ve üretimi olup, 200, 225, 250 ve 300 kg taşıma kapasitesine sahiptirler.

hidrolik-engelli-platformu.jpg
aracasansor.jpg

ARAÇ ASANSÖRÜ

Günümüz de artış gösteren araç sayısı otopark ihtiyacını ortaya çıkartmıştır.

Binalarda otopark için yeterli alan ayrılmadığı için,  binaların alt bodrum katları veya üstü otopark kullanımı için kullanılmaya başlanmıştır.


2000 Kg- 3000 Kg veya daha üstü kapasiteli olabilen araç asansörleri  binaların üstünü ve bodrum katlarının otopark olarak kullanım olanağı sağlamaktadır.


Araç asansörlerinin kapıları tam otomatik veya çarpma kapı diye anılan yarım otomatik olarak yapılmaktadır. Bazı uygulamalarda araç asansörlerinde iç kabin kapısı kullanılmamaktadır.Burada dikkat edilmesi gereken eğer yapılacak asansör  Asansör Yönetmeliği kapsamında kapalı kabin olarak tasarlanmışsa kabin kapısı zorunludur

ÜRÜNLERİMİZ: Ekip
bottom of page